هنرهای چوبی همانند دیگر رشته های شاخه ی هنری مرد و زن نمی شناسد و علاوه برآن نیز علاقه ی یادگیری کار با چوب در بین زنان خیلی بیشتر از مردان است , اگر آموزش نجاری بانوان در گذشته رخ نداده به دلیل عدم توانایی خانم ها در یادگیری ویا اجرای هنرهای چوبی نبوده بلکه قطعا به دلیل نگاه اشتباه جامعه به حضور زنان در این رشته بوده است.
گاهی مشاهده می شد که خانم هایی که علاقه مند به رشته ی نجاری و یا کار با چوب هستند در دوران دبیرستان و یا هنرستان به دلیل افکار اشتباه و حرف های نادرستی و طرز فکراشتباهی که در این رابطه داشتند علاقه ی خود را رها کرده و رشته ی تحصیلی خود را عوض کرده اند اما این افکار نادرست کم کم در دهه ی ۸۰ شروع به تغییر کرد و چنین هنر با ارزشی بسیار مورد توجه قرار گرفت.
همانطور که می دانید صنایع چوبی در خارج از کشورمخصوصا در کشور هایی مثل کانادا و استرالیا و یا حتی کشورهای اروپایی بسیار رواج دارد به همین دلیل امروزه اکثر شرکت کنندگان در دوره های نجاری بانوان قصد مهاجرت را دارند که به راحتی می توانند با ترجمه کردن مدرک رسمی فنی حرفه ای برای مهاجرت آماده شوند.
شما می توانید بعد از گذراندن دوره ی نجاری یا همان درودگری شما در آزمون های کتبی و عملی شرکت میکنید و پس از دریافت نمره قبولی گواهینامه رسمی فنی حرفه ای شما صادر میگردد شما می توانید با شرکت در دوره های نجاری مباحثی که در زیرگفته می شود را آموزش بینید:
شناسایی انواع چوب
انتخاب چوب مناسب جهت مصارف کاربردی
زهوارهای تزئینی، نوع چوب جهت تهیه زهوار
یراق آلات فلزی ،غیر فلزی
یراق آلات تزئینی، امنیتی، استحکام ساختاری ،رفاهی
روش محاسبه مقدار درصد بزرگ و کوچک گرفتن اندازه ها برای جاسازی
کار با ابزارهای اندازه گیری و اندازه گذاری
اندازه گیری از محل
طراحی و تهیه نقشه
نربندی یا زهواره های چوبی
انواع برش چوب ، مونتاژکاری چوب
بکارگیری منگنه کوبی دستی ، پنوماتیکی و میخ کوب
متاسفانه در زمینه ی آموزش نجاری برای بانوان خلاء آموزشی بسیار وجود دارد که این موضوع از مهمترین مشکلات این آموزش می باشد.
معمولا دربیشتر استان ها و شهر های کشور سازمان فنی حرفه ای آزمون نجاری برای بانوان را برگذار میکند اما متاسفانه سازمان فنی حرفه ای عملا دوره ایی در زمینه ی آموزش نجاری برای بانوان ندارد.
بنابراین بانوان باید در کارگاه های نجاری آموزش ببینند که علاوه بر مردانه بودن محیط کار امکان دارد که آموزش به صورت کامل و به درستی انجام نشود و شخص مدت زمان زیادی را در کارگاه بگذراند و فقط کارهای تکراری انجام دهد وعملا بازده خاصی و یا جنبه ی آموزشی نداشته باشد.
کارآموزی بدون دستمزد، در کارگاه های خصوصی
کلاس های کوتاه مدت دولتی و سازمانی
کارکردن تمام وقت با حقوق در کارگاه های خصوصی
کلاس های کوتاه مدت و بلند مدت خصوصی
هنرستان های فنی و حرفه ای و دانشگاه های دولتی و آزاد
در روش های نام برده بالا ۳ روش اول امکان دارد که معایب بسیار زیادی داشته و به هیچ عنوان بازده ی مناسب و کاربردی نداشته باشد مشکل اصلی موارد بالا این است که امکان دارد که انتقال اطلاعات وتجربیات لازم و ضروری به درستی صورت نگیرد و یا مدت زمان زیادی که برای آموزش نیاز است که گاهی امکان دارد که تا چند سال نیز طول بکشد .
می توان گفت که بهترین روش برای یادگیری هنرهای چوبی یا نجاری بانوان شرکت کردن در کلاس های خصوصی با کیفیت آموزشی بسیار بالا است.